Alaptarea si drepturile mamei ce alapteaza

Pentru ca nu toate mamicile au posibilitatea de a sta acasa pe perioada celor 2 ani, m-am gandit sa readuc aminte cititoarelor blogului meu, si in special acelor mamici care alapteaza, dar care, din pacate, sunt fortate de imprejurari sa  mearga inapoi la serviciu, drepturile lor. Astfel iata mai jos

Facilitati pentru salariata care alapteaza

Salariata care alapteaza are dreptul, in timpul programului de lucru, conform art. 17 alin. (1) din O.U.G. nr. 96/2003, la doua pauze pentru alaptare, de cate o ora fiecare. In aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul.
Potrivit art. 17 alin. (2) al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003, aceste pauze pot fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca, cu doua ore. Reducerea se acorda pe baza cererii mamei copilului. Cererea poate fi facuta pe intreaga perioada in care mama alapteaza, iar copilul nu a implinit varsta de un an.
Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ in timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale ale mamei. Drepturile banesti cuvenite pe aceasta perioada se suporta integral din fondul de salarii al angajatorului.

 

Nu va lasati intimidate de sefi, de patroni, cereti-va drepturile!!

 

Claudette, mama lui David

 

Reclame

Un gând despre „Alaptarea si drepturile mamei ce alapteaza

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s