Ce facem cand revenim din Concediul pentru Ingrijire Copil? Nimic, ne cerem acelasi post, pe acelasi salariu. E perfect legal, dragele mele!

Vreau sa va atrag atentia asupra unui aspect deloc de neglijat si anume: Dreptul de revenire pe acelasi post la intoarcere din concediul pentru ingrijire copil. Stiu cazuri care neinformate fiind, si deci necunoscandu-si drepturile, au avut de suferit si ca persoana dar si din punct de vedere financiar.
Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani reprezinta, potrivit art. 51 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, un caz de suspendare a postului din initiativa salariatului.

Pe perioada efectuarii acestui concediu titularul postului poate fi inlocuit de un salariat incadrat pe durata determinata, conform art. 81 lit. a) din acelasi act normativ.

La reluarea activitatii angajatorul este obligat sa redea persoanei in cauza acelasi post si nu un altul, in caz contrar masura fiind lovita de nulitate absoluta, in conformitate cu art. 81 lit. a) coroborat cu art. 41 alin. (1) si (3), precum si cu art. 57 alin. (1) din Codul muncii.Trecerea in alt post echivalent, sau inferior ca atributii si salariu, dupa reluarea activitatii, se poate face doar cu acordul persoanei in cauza.
 
 Constatarea nulitatii si stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul partilor iar daca partile nu se inteleg, nulitatea se pronunta de catre instanta judecatoreasca, in conformitate cu alin. (6) respectiv alin. (7) al art. 57 din Codul muncii.

Aveti grija de voi!

Reclame

Un gând despre „Ce facem cand revenim din Concediul pentru Ingrijire Copil? Nimic, ne cerem acelasi post, pe acelasi salariu. E perfect legal, dragele mele!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s