Trusoul pentru nou-nascuti va fi acordat si in 2009!

Am citit azi despre un proiect de Ordonanta de Guvern cu privire la trusoul pentru nou-nascuti.Vestea buna  este ca acesta va fi acordat si in 2009. Deci viitoare mamici de pui ce se vor naste in 2009 ( si nu numai ), aveti un motiv in plus de bucurie! Sarcina usoara va doreste o viitoare mamica de baietzel.

Va supun atentiei Proiectul lansat de Calin Popescu-Tariceanu:

PROIECT
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
pentru modificarea art. III alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr.3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecţiei sociale.
Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.150/2007 de modificare a Ordonanţei Guvernului nr.3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecţiei sociale, cu modificările şi completările ulterioare, aplicarea Legii nr.482/2006, cu modificările ulterioare, a fost decalată în sensul acordării pentru copiii născuţi în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2008 a contravalorii trusoului, respectiv 150 lei, astfel încât familiile să poată beneficia de acest drept.

Deşi în cursul anului 2007 prin Ordinul comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei şi ministrului administraţiei şi internelor nr. 83/154 din 1 februarie 2007 au fost aprobate Instrucţiunile de aplicare a prevederilor art. I – IV din Ordonanţa Guvernului nr. 3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecţiei sociale, procedura de achiziţie a produselor în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.337/2006, cu modificările şi completările ulterioare impune o perioadă destul de lungă pentru realizarea tuturor demersurilor pentru achiziţie având în vedere diversitatea produselor existente pe piaţă şi volumul achiziţiei.
Întrucât pe baza evaluărilor realizate la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale există dificultăţi în găsirea unui furnizor care să asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-născuţi, dificultăţi ce conduc la imposibilitatea acordării dreptului persoanelor îndreptăţite, se impune adoptarea prelungirea termenului de acordare a contavalorii trusoului astfel încât dreptul conferit de lege să fie acordat tuturor beneficiarilor.

Ţinând cont de faptul că elementele mai sus-menţionate se referă la o situaţie extraordinară, iar neadoptarea de măsuri imediate în sensul celor preconizate, prin utilizarea procedurii de legiferare prin ordonanţă de urgenţă, determină consecinţe negative în sensul afectării unui interes public, respectiv interesul beneficiarilor legii nr.482/2006, În temeiul art.115 alin.(4) din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă, Articol unic : Alineatul (1) al articolului III din Ordonanţa Guvernului nr.3/2007 privind unele măsuri financiar-fiscale din domeniul protecţiei sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 29 ianuarie 2007, aprobată cu modificări prin Legea nr.164/2007, cu modificările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(1) Pentru copiii născuţi în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2009, autorităţile administraţiei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz, denumite în continuare autorităţile administraţiei publice locale, vor acorda beneficiarilor contravaloarea în lei a trusoului pentru nou-născuţi prevăzut de Legea nr. 482/2006.”

PRIM-MINISTRU
Călin POPESCU-TĂRICEANU

Anunțuri

Un gând despre „Trusoul pentru nou-nascuti va fi acordat si in 2009!

  1. Ma numesc Alexandra si ca toate celelalte viitoare mamici am o serie de intrebari. Am auzit ca incepand de anul acesta pe langa alocatia copilului, se va acorda o suma de 500 euro fiecarui nou nascut, ce se vor depune intr-un cont bancar. Acesti bani nu vor putea fii folositi sub nici un motiv medical sau non medical de catre parinti sau copil. Ci vor fii folositi doar in momentul cand copilul devenit adult va putea sa-si plateasca o parte din studiile universitare. Nu stiu cate persoane sunt informate de acest subiect, cum nici eu la randul meu nu sunt, asa ca iata intrebarile mele : De cand intra in vigoare noua lege? (pentru ca nu doresc sa pierd aceasta sansa deoarece copilul meu se va naste in decembrie a.c.) Ce documente imi trebuie ca sa beneficiez de aceasta oportunitate? Daca acest cont e activat pot contribui si eu la depunerea unor sume lunare in acelasi cont? Va multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s