Indemnizatia pentru cresterea copilului, de 85% din venit, a fost publicata in Monitorul Oficial!!

In Monitorul Oficiul, Partea I, nr. 746, de marti, a fost publicata Legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Legea prevede posibilitatea acordarii, de la 1 ianuarie 2009, a unei indemnizatii pentru cresterea copilului in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Legea nr. 257/2008 pentru modificarea OUG nr. 148/2005 a fost adoptata de Camera deputatilor, pe 15 octombrie, in calitate de for decizional, si a fost promulgata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, pe 31 octombrie.

Legea nr. 257/2008 stabileste ca „incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau ,optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.”

Actul normativ mai stabileste ca si persoanele care se vor afla in plata la data intrarii in vigoare a legii vor beneficia de aceste prevederi.

In prezent, conform OUG nr. 148/2005, mamele care au obtinut venituri profesionale supuse impozitului pe venit in anul anterior nasterii copilului, beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei.
Am citat de pe siteul : avocat.net

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s